הודעה על פטירתו של גדי פולק

אנו מודיעים בצער רב על פטירתו של חברנו

ד"ר גדי פולק ז"ל.

גדי, יוזם ועורך כתב-העת כלנית, מורה, חבר וידען גדול, שהוביל במשעולי הארץ דורות רבים של תלמידים וחובבי טבע ולימד את כולנו אודות הביולוגיה והאקולוגיה של צמחי ישראל.

גדי נפטר ביום שבת .8.12.2018 . הכותבים באתר, חברי ההנהלה, וחברי חוג "כלנית" משתתפים בצער המשפחה.

יהי זכרו ברוך !


על קברו של גדי פולק


 (1940- 2018) לזכרו של ד"ר גדי פולק

תרגום מכתב העת Israel Journal of Plant Sciences

גדי פולק, שהיה מרצה בכיר בגמלאות של מכללת סמינר הקיבוצים, נפטר ב 8.12.2019. הוא הותיר את אשתו נאוה, בנותיו שרון מיכל ונוגה ושבעה נכדים ונכדות.

גדי נולד בחיפה ב 5.06.1940 והיה חבר בקיבוץ צאלים (1963-1959). ב 1965, הוא סיים את התואר הראשון בביולוגיה באוניברסיטת תל אביב, שבה הוא גם סיים ב 1967בהצטיינות את התואר השני, לאחר שחקר את האקולוגיה של כף החתול השרועה (Aeluropus litoralis). את הדוקטורט הוא קיבל באוניברסיטת תל אביב ב 1974, לאחר שסיים את המחקר על האקולוגיה, והפיסיולוגיה של הפרשת המלח בכף החתול השרועה, בהנחייתו של פרופ' יואב וייזל. מאוחר יותר, במסגרת שבתוני קיץ, הוא היה באוניברסיטאות: אמסטרדם, קיימברידג' וגטינגן.

בשנים 1975-2009, גדי כיהן כמרצה וראש התכנית ללימודי ביולוגיה במכללת סמינר הקיבוצים, ופרש לגמלאות מהמכללה כמרצה בכיר ב 2010. בתקופה זו לימד וחינך דורות רבים של מורים ומורות לביולוגיה בהרצאות, מעבדות וסיורי שדה. תלמידיו ותלמידותיו נהנו מהידע המפליג של גדי בביולוגיה ובוטניקה, מהרצינות והמקצועיות בה לימד, ומעל לכול מאישיותו המיוחדת וצנעתו הרבה. בהיותו בוטנאי בקי, הוא חשף את פלאי עולם הצמחים בפני הסטודנטים והסטודנטיות במכללה, והפך אותם לאוהבי צמחים מלומדים ולשומרי טבע נלהבים.

גדי היה פעיל גם בפורום של מורי הביולוגיה במכון 'מופת' (בית הספר למחקר ולפיתוח תכניות בהכשרת עובדי חינוך והוראה במכללות), ובפיתוח תכניות ללמידה מקוונת מרחוק. גדי כתב יחידות הוראה רבות במסגרת הקורס 'צומח וצמחים' של האוניברסיטה הפתוחה, כולל חוברות מלוות לסיורים בוטניים בישראל.

מחקריו של גדי התמקדו באקולוגיה ביוגאוגרפיה ופנולוגיה של צמחים במישור החוף שבו גדלים צמחים אנדמיים רבים הנמצאים בסכנת הכחדה.

גדי פרסם 18 מאמרים באנגלית בכתבי עת מדעיים בינלאומיים. בנוסף לכך, הוא היה מודע מאוד לחשיבות הגדולה של פרסום חומר מדעי בעברית לתלמידים, סטודנטים, מורים וחובבי טבע רבים שאין להם גישה חופשית לחומר מדעי הכתוב באנגלית. גדי היה שותף בכתיבת שמונה ספרים בבוטניקה ואקולוגיה בעברית. ב  1978, יחד עם ויזל וכהן פורסם הספר 'אקולוגיה של הצומח בארץ ישראל'.  ב , 2001 יחד עם אבי פרבולוצקי, הוא כתב את הספר 'אקולוגיה – התיאוריה והמציאות הישראלית', המשמש עד היום כספר לימוד עברי לתלמידים סטודנטים ומורים וציבור מתעניינים בישראל. ב 2007 וב 2011 יחד עם אבי שמידע ואורי פרגמן-ספיר הוא פרסם את שני הכרכים של 'הספר האדום – צמחים בסכנת הכחדה בישראל'.

ב 1981 יסד גדי, יחד עם אבי שמידע, את כתב העת 'רותם'  שהיה הבמה העיקרית לפרסום של חומר מדעי ומדעי למחצה על צמחי ישראל. גדי שימש כעורכו הראשי עד 1989, ובתקופה זו יצאו לאור 29 חוברות. ב 2011 שימש גדי כיו"ר הוועדה לשימור צמחים בסכנת הכחדה בישראל, מטעם רשות הטבע והגנים. ב 2014, יחד עם אבי שמידע וגידי נאמן, הוא היה ממייסדי כתב העת העברי המקוון 'כלנית' ושימש כעורך הראשי ומנהל האתר.

מלבד הקריירה המקצועית המכובדת, גדי היה מוכר כאדם חביב וחבר נאמן. ישראל איבדה בוטנאי חוקר מורה ומחנך שאת מקומו יהיה קשה למלא.

מידע נוסף ניתן למצוא בדך הבית שלו:

https://sites.google.com/site/gadpollak/home/cv-and-personal.

אבי פרבלוצקי

המחלקה לגידולי שדה ומשאבי טבע, המכון למדעי הצמח, מינהל המחקר החקלאי – מרכז וולקני

אבי שמידע

המחלקה לאקולוגיה אבולוציה והתנהגות, המכון למדעי החיים האוניברסיטה העברית, ירושלים.

גידי נאמן

החוג לביולוגיה וסביבה, אוניברסיטת חיפה-אורנים.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמה לכלנית